Annons:

Webbprogrammering iFokus

Välkommen till denna sajt där vi inriktar oss på webbprogrammering. Med andra ord programmering och utveckling av webbaserade system. Exempel på dessa är till exempel iFokus eller google, men även enklare system som till exempel en blogg, ett inloggningssystem eller kanske ett system för visning och uppladdning av bilder. Inriktningen på just denna sajt är mindre på designen av webbsidan, och mer på uppbyggnaden av själva systemet.

Jag som är sajtvärd heter Felix och har länge hållit på med just detta, att bygga användbara system, främst i PHP. Jag började med detta vid 13 års ålder och har haft detta som mitt största intresse sedan dess. Idag är jag 20 år och studerar till civilingenjör inom datateknik, detta gör att även i mina studier så sitter jag och programmerar med diverse olika programspråk.

Språk som används vid webbprogrammering är främst PHP, MySQL, JavaScript, Flash (actionscript), Java och ASP.

Jag kommer att, på denna sajt, skriva artiklar och guider om hur dessa språk kan användas rent praktiskt i ett webbsystem. Jag kommer löpande publicera artikelserier som kommer att resultera i färdiga användbara system som kan sättas ihop till en sajt.

Det underlättar att kunna grunderna i HTML och CSS så att kika på dessa två språk under seriernas gång kan vara väldigt bra om man inte är bekant med dessa sedan tidigare.

Så, låt oss börja att utforska möjligheterna att bygga våra egna system!

Varmt välkommen!