JavaScript & JQuery

Göra webbsida som en "bok"?

2018-09-24 18:08 #0 av: [Androidtelefon]

Funderar på om man skulle kunna göra en webbsida som man kan öppna bilder som en bok, alltså att man kan bläddra i den precis som archive.org. Kan man göra så den automatiskt öppnar upp bilderna i mappen?

Undrar också om det finns möjlighet att istället för att göra 1 sida 1 bild, att man delar bilden (alltså 2 sidor per bild) Men att den bläddras på samma sätt?

Anmäl
2018-09-25 00:03 #1 av: yeahsica

Ja, det går absolut att göra, t.ex. med javascript. Det går att koda själv eller att ladda ner färdig kod och anpassa (t.ex. TurnJS). Jag skulle dock säga att det är ganska svårt om man inte hållit på med webbutvecklig innan. Men det finns även tjänster som t.ex. Flipsnack (finns säkert andra liknande också) där du kan göra egna "böcker" utan att behöva koda.

Anmäl
2018-09-25 08:31 #2 av: [Androidtelefon]

JavaScript och HTML höll jag på med för över 10 år sedan (kanske 15 år). Så är väldigt rostig. Ska titta upp länkarna. :)

Det är några hundra småböcker som ska digitaliseras och vill då att de ska vara lätta att läsa. Så automatiskt vore toppen men annars får man lägga ner extra tid och ta och lägga in bild för bild.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.