Övriga diskussioner

Vilken ifokus sida?

2016-10-09 11:52 #0 av: Nina3141

Hej,

Jag och min kompis skulle vela skapa ett spel tillsammans men tror inte detta är rätt sida för att fråga om sådana grejer, eller? Vilken ifokus sida ska vi skriva på om vi vill ha hjälp om just spel programmering?

Anmäl
2016-10-09 12:12 #1 av: mangemani4

du kan ju alltid prova att ställa frågan i "dator" sajten. men jag tror helt ärligt att det nog är bättre om du vänder dig till ett forum som specialiserar sig på just sådana saker och allt som hör datorn därtill och då är nog sweclockers det absolut bästa stället som jag kan rekommendera, där kan jag garantera att du får all hjälp du vill ha. nu är jag rätt så ny på ifokus, så jag har inte så stor koll, det kan ju finnas mycket duktigt folk här med, så prova att ställa frågan här först.

Anmäl
2016-10-09 20:24 #2 av: Florrpan

Behöver ni hjälp med vart ni ska börja? Vilket språk ni ska välja?

Att börja lätt kan vara bra om ni bara vill "testa" göra ett spel tillsammans. Om ni inte har någon erfarenhet av spelbygge så är det svårt att starta från 0. Ni måste lära er alla grunder i programmering innan ni kan hoppa på att bygga spel. Det är en lång process.

Skulle rekommendera att börja med GameMaker, vilket har en gratisversion enklare typ av programmering.
http://www.yoyogames.com/gamemaker

Alt. Kolla på Clickteam Fusion och deras "game maker" som ligger på humble bundle just nu.
https://www.humblebundle.com/clickteam-fusion-bundle

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.