Övriga diskussioner

Skriva UNDER en tabell. Hur?

2016-06-25 23:11 #0 av: _Fisken

Hej, ny här. Lite ny på html o PHP man har knåpat ihop en del mestadels PHP-kod. Jag saknar dock grundläggande knowhow om HTML.  
En irriterande grej har dykt upp. Jag vill skriva ut html-text under en skapad tabell. Hur gör man en insättningspunkt UNDER tabellen? Texten kommer upp uppe till höger om tabellen nu. 
Ja, newbeefrågor men ack så störande!

Anmäl
2016-06-28 02:09 #1 av: cookies

Har du möjlighet att visa oss koden så blir det lättare att förstå. Har du den uppe på någon hemsida så kan du länka den :)


Anmäl
2016-06-28 20:01 #2 av: _Fisken

Hej!
Lite svårt att klistra in den stökiga koden här. Men i huvudsak finns ett stycke PHP ovan som sätter en variabel - eller inte.
Sen kommer en tabell i HTML.
Direkt efter kommer lite PHP igen med utskrift av variabeln - som sätts före tabellen.
Det som sker är att variabeln skrivs ut dikt an till höger om tabellen upptill !!
Jag hade ju kunnat skriva ut variabeln i en cell i tabellen och därmed fått den UNDER allting. Cellerna är dock för små för det som skrivs ut.

Nu har jag testat http://htmleditor.kwebpia.net/ och där har jag fått lära mig hur man kan merge:a celler. Därmed kan jag slå ihop de nedre cellerna så jag får in texten där....det är riktig grundkurs i HTML. Men det är just det jag behöver.

Anmäl
2016-06-29 17:23 #3 av: Florrpan

Om du inte kan visa oss hur din HTML tabell ser ut så kommer vi inte fatta något av vad du säger. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.