Övriga diskussioner

Stulen/lånad webdesign

2012-04-24 12:07 #0 av: jollycox

Hej

Jag har designat en hemsida åt en person (hon köpte den av mig). Nu upptäckte jag precis att hon sedan använt exkat samma kod till index-sidan och bara ändrat lite färger och header åt en annan person och angett att det är hon som är webdesigner. Vad skulle ni gjort i denna situationen? Eftersom jag tycker att man tydligt ser att det är min design så känns det fel att hon ska ange att det är hon som har designat den. Samtidigt vill jag inte låta som en "besserwisser".

Här har ni länkarna till sidorna så ni kan kolla:

http://aisling.se/swe/index_swe.html (originalet)
http://www.hubinettans.se/

Tacksam för svar och hjälp.

(Skriver från ett lånat konto)

Anmäl
2012-04-26 15:49 #1 av: [Fibbe]

Hej hej!

Det beror helt på vad ni skrivit för avtal vid köpet. Att sälja en design kan ske på fler olika sätt. Du kan till exempel sälja rätten att använda designen och rättigheten till designen.

Säljer du rätten till att använda designen kan du bestämma att kunden inte får sälja den vidare och att till exempel du ska stå som designer.

Säljer du rätten till designen, då har kunden full rätt att göra exakt vad den vill med designen, det vill säga att sälja den vidare, skriva sig själv som designer och så vidare.

Har ni inget avtal alls förutom att hon "köpt" designen för en summa pengar kan det tolkas på olika sätt. Du kanske har tolkat det som att du sålt rätt att använda designen och köparen tolkat det som rätt till designen.

Så finns inget avtal har kunden inte nödvändigtvis gjort fel rent juridiskt.

Mvh Felix

Intresserad av Php, MySQL eller övrig webbprogrammering?
Välkommen till webbprogrammering.ifokus.se

Anmäl
2012-04-26 15:53 #2 av: jollycox

Det har löst sig, jag mailade henne och hon skulle göra mer ändringar så dom inte är så lika. Men tack för ditt svar iallafall.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.